Csatorna bekötés házilag tanácsok segítségével

Csatorna bekötés házilag tanácsok segítségével
Csatorna bekötés házilag
Csatorna bekötés házilag

A csatorna bekötése során bizony több tényezőre is oda kell figyelni, különben kellemetlen meglepetésekkel kell majd szembesülniük a ház lakóinak. De egészen pontosan milyen szabályokat kell betartani a művelet alatt? A csatorna bekötés házilag szempontjából fontos, hogy a cső az ingatlantól, illetve a vízvezetéktől minimum egy méternyi távolságra legyen. Nem szabad megfeledkezni a földkábelről sem, hiszen ennek az esetében pedig 80 centiméteres távolságra lesz szükség.

A csatorna bekötés házilag során oda kell figyelni a lejtésre is, hiszen ez méterenként 1-1,5 centiméteres lehet. Természetesen a vezetés során vízzáró kötést kell alkalmazni, mivel így meg lehet előzni a zavaró szivárgást. A Csatorna Művek kötelezően le fogja ellenőrizni, hogy szabályszerűen történt-e a csatorna bekötés házilag. A fenti adatok alapján jól látható, hogy a művelet nem feltétlenül olyan egyszerű, ezért bizony jól jöhet egy tapasztalt szakember segítsége.

Nyári Zoltán szívesen részt vesz a munkálatokban, ezért érdemes tárcsázni a 20/9420 586-os telefonszámot. Abban az esetben is praktikus lehet a mester támogatása, ha eldugult mosogató van a házban, hiszen előbb-utóbb mindenképpen szükség lesz a lefolyó használatára. Létezik egyébként pár házi módszer is a dugulás elhárítására, hiszen egyes esetekben a forró víz, a szódabikarbóna, a bórax, az ecet vagy a citromsav is segíthet a gond megoldásában. Az eldugult mosogató alul akár szét is szerelhető, azonban csak abban az esetben érdemes belekezdeni a munkálatokba, ha él a háztartásban egy olyan személy, aki ért a szereléshez.

Igény esetén persze fel is lehet hívni Nyári Zoltánt, hiszen a szakembernek már rengeteg tapasztalata van az eldugult mosogató helyreállításának terén. A mester Budapest területén belül bárhová képes elmenni, ezért akkor is lehet tárcsázni a szakit, ha valaki nem a főváros központi kerületeiben él. A fent említett telefonszám egyébként nonstop elérhető, tehát az sem jelent problémát, ha az eldugult mosogatót a késői órákban kell megszerelni. Természetesen Nyári Zoltán megpróbál minél hamarabb a címre érni, hogy a probléma minél előbb megoldódhasson.