A búvárszivattyú működése sűrített levegővel

A búvárszivattyú működése sűrített levegővel
Hatékony szivattyúzás

Hatékonyabbak egy átlagos szivattyúnál, mivel a vízfelszín alatt helyezkednek el. Általában mély, ásott kutak esetében alkalmazzák. A búvárszivattyú működése során a felszínre nyomja a vizet és a felhasználása rendkívül széles körben alkalmazható, a kialakítása révén.

Ennek köszönhetően rengetegen használják az otthonaikban, de alkalmas mezőgazdasági feladatok ellátására is. Főleg az öntözés szempontjából lehet kifejezetten hasznos. A búvárszivattyú működése a membránkamrás kialakításon alapszik.

Ezekbe a kamrákba áramlik be a sűrített levegő, ami eltolja a membránokat, így préselve ki a vizet a felszínre. Ehhez még hozzátartozik az a speciális vezérlőszelep, ami a beáramló levegő szabályozására szolgál. A búvárszivattyú működése vitathatatlanul nagyon hatékony, viszont nem képes tárolni a vizet, mint egy házi vízmű, ami akkor is képes vizet szolgáltatni, hogyha nincs bekapcsolva.

Ez annak a tárolónak köszönhető, amit csak néhány búvárszivattyúnál találhatunk. A búvárszivattyú működése lehetővé teszi, hogy több mint 10 méteres mélységből juttassunk vizet a felszínre.