Az öntözéstechnika előnyei

Az öntözéstechnika előnyei

Az iskolában egyre kevesebb szó esik a természetről, a növény- és állatvilág optimális szükségleteiről. A gyermekeknek sokáig téves elképzelésük van a növénytermesztésről, nem tudják miként kerül az élelmiszer az asztalra.

Az öntözéstechnika is teljesen ismeretlen dolognak számít a diákok számára, pedig egyszerű kialakítása miatt, pillanatok alatt megérthető és elsajátítható tananyag lehetne. Nem beszélve arról, hogy a szerzett ismereteket, később az életben gyümölcsöztethetné mint magánszemély, saját öntöző kialakításával, vagy mint szakember, ha kedvet kap a gazdálkodáshoz.

A kisgazdasági termelés újra fellendülésben van, hiszen egyre nagyobb az igény a biotermékek iránt. A biogazdálkodás alapja az egészséges, vegyszermentes termelés. Egy növény csak akkor képes ellenállni a kórokozóknak, betegségeknek, ha optimális feltételek között fejlődik. Ennek alapfeltétele az öntözéstechnika eszközeinek a kihasználása. A növény víz nélkül csak kínlódik, napokon belül megbetegszik és a termelés már az elején csődbe megy.