Az ekcéma kezelése és megelőzése

Az ekcéma kezelése és megelőzése

Az érzékeny bőrűeknél gyakran jelentkezhet bőrirritáció és akár gyulladás is, a helytelen kozmetikai szerek használata miatt. A hámréteg sejtjeinek begyulladása a bőr kipirosodásához és rosszabb esetekben ekcémához vezethet. Az ekcéma kezelése nem egyszerű feladat, hiszen meg kell találni az ezt kiváltó tényezőt és teljesen kiiktatni a környezetből.

Ha a bőrirritáció súlyosbodik és elterjed a bőrfelületen, érdemes szakértőhöz fordulni, aki komoly kezelést tud felírni a problémára. Ekcéma elkerülése érdekében, kerülje a kémiai anyagokkal telitett kozmetikumokat, amelyek kiválthatják a bőrgyulladást, valamint igyekezzen olyan ruházatot viselni, ami nem gátolja a bőr levegőzését.

A különféle külső hatások, mint például a szennyezett levegő is kiválthatják az érzékeny bőrűeknél az ekcémát. Az Eszterkrém kozmetikum manufaktúra már ekcéma kezelése érdekében is kifejlesztett természetes növényi összetevőkből készült krémeket. Ezek a natúrkozmetikumok táplálják és védik az érzékeny bőrt. Próbálja ki Ön is érzékeny bőre ápolása érdekében a természetes krémeket!