A poén a komédia lelke

A poén a komédia lelke
Poén
Poén

A szórakoztatásnak számtalan módja létezik. A leginkább kézenfekvő módszer a nevettetés, ami egy jól működő poén vagy csattanó köré épül. Az emberiség egész történetét végigkíséri azon igyekezet, hogy valamilyen módon kikapcsolódhasson, erre pedig egész iparágak épültek ki.

Ilyen például a zene- vagy a filmipar, ami mind az emberek szórakoztatását tűzte ki célul. Egy vígjátékot általában több ember néz meg, mert ez elemibb módon kapcsolódik a szórakozáshoz, mint például egy dráma.

Azonban egy vígjáték sem működhet megfelelő mennyiségű és minőségű poén nélkül, hiszen ez minden komédia lelke. Sokan foglalkoznak olyan videók gyártásával, amikor háziállatokról készítenek poénos felvételeket. Akár egy ilyen egyszerű házi videó is lehet elképesztően vicces, hiszen eléggé relatív, hogy kire miként hat egy-egy poén.

Ezek lehetnek egyedi pillanatok vagy a gazdi által megrendezett vicces helyzetek. Sokszor egymást megtréfáló ismerősök videói kerülnek fel az internetre, vagy olyan családi videók, amin valami vicces baki látható. Nem kell hozzá feltétlenül kisállat, hogy nevessünk ezeken a videókon, mert az emberek is lehetnek ugyanolyan szórakoztatóak.