A környezetkímélő nyomda határozott előnyei

A környezetkímélő nyomda határozott előnyei

Fokozatosan, egyre inkább fejlődő korszakot élünk. Jellemző ez a fejlődés a nyomda iparában is. Mint tudjuk, a környezetet jelentősen megterhelik a nyomdai tevékenységek elvégzése, kezdve ez a nagymennyiségű papírszükséglettől, egészen a rengeteg vegyi anyag felhasználásáig.

Azonban az elmúlt években megalakuló zöldnyomda, az első olyan vállalkozások közé tartozik, amelyek saját akaratukból környezetbarát módon szeretnék végezni a tevékenységüket. Újrahasznosított és FSC minősített papírokkal dolgoznak, mellette gyártási technológiájuk környezetkímélő módon történik.

Az Utypia nevű rendelési rendszer segítségével, jóval egyszerűbb és gyorsabb a megrendelés és a nyomat-jóváhagyás folyamata is. Növényi alapú festéket használnak a nyomáshoz, a fóliázást pedig UV lakozással érik el, ami könnyebben lebomlik a természetben. Mindezek mellett, a nyomda csökkenti a papíralapú kommunikációt, szelektív tárolási módszerrel gyűjti össze a felhalmozódott hulladékot és gondoskodik arról is, hogy ezek eljussanak a megfelelő újrahasznosító üzemekbe.