A jó nyerspezsgő ínycsiklandozó

A jó nyerspezsgő ínycsiklandozó
Nyerspezsgő

Ha valamire azt mondjuk finom, az minden esetben szubjektív vélemény. Ettől függetlenül biztos, hogy sokan mások is így gondolkodnak, de különbözőek vagyunk, ezért eltérő ízlés-világgal rendelkezünk. Tehát nem mondható ki egyértelműen semmilyen ételről vagy italról, hogy az jó vagy nem jó. A nyerspezsgő elnevezés alapján, a korábbi tapasztalatunknak megfelelően, asszociálni tudunk a savanyú, fanyar ízekre, ami valóban nem túl finom.

Nem úgy a pezsgő esetében, ahol megfelelő hőmérsékleten, igazán étvágygerjesztő lehet egy-két korty ebből a nemes nedűből. A nyerspezsgő tulajdonképpen a megfelelően érlelt és kezelt szőlőlé, tehát a pezsgő alapanyag, szénsavval dúsítva.

Az érlelési folyamat, a hagyományos francia eljárásoknak megfelelően, több héten keresztül tart, ami alatt igazi remekművé érlelődik, fejlődik. A palackozás és dugaszolás után, egy ízléses és figyelemfelkeltő, minőséget tükröző címke kerül az üvegekre, ami tulajdonképpen eladja a nyerspezsgő bármelyik válfaját, készüljön az akár rozé, akár fehér szőlőből.