A jó kávé titka

A jó kávé titka

Mindenki másképpen ébred, de van egy módszer vagy inkább rituálé, amiben a magyarok jelentős többsége osztozik. Ez nem más, mint a reggeli kávé kihagyhatatlan szertartása.

De mégis mitől jó ez a forró ital igazán? Ebben megoszlanak a vélemények, de van néhány viszonyítási pont, amit kiindulásnak vehetünk. Fontos, hogy milyen fajta az, amit élvezni szeretnénk. Legalább ennyire fontos ugyanakkor az elkészítés módja, amiből viszont számtalan létezik és itt máris ugyanennyi felé ágazik el a lehetséges válasz, ami körülírja milyen a jó kávé.

Természetesen arról is lehet beszélni, hogy cukorral, tejjel isszuk vagy nélküle, kiülünk vele a teraszra és kortyonként élvezzük, munkába készülődés közben és még sorolhatnánk. Annyiban talán megegyezhetünk, hogy ahány ember, annyiféle kávézási szokás és ízlés van. A kávé szerelmesei pedig mindig kitalálnak valami egyedi ötletet, hogy még finomabbá és hangulatosabbá változtassák ezt a reggeli rituálét. Ez a forró ital nemcsak felfrissít, de különleges illatával és aromájával el is varázsolja a fogyasztót.