A gépkezelői jogosítvány – elméleti és gyakorlati tudás

A gépkezelői jogosítvány – elméleti és gyakorlati tudás

Az emelőgépeken való munka fokozott figyelmet és precizitást igényel, ugyanis egy apró hiba is óriási károkat okozhat, valamint még emberi életeket is követelhet. Ugyanakkor nem elég, ha valaki kellően körültekintő, mert az is fontos, hogy aki emelőgépet kezel, az megfelelő szaktudással rendelkezzen a gép felépítését és működését illetően is.

Ezt a tudást a gépkezelő jogosítvány birtokba vételéhez szükséges tanfolyamon lehet elsajátítani, ami egy adott gépcsoport elméleti és gyakorlati tudnivalóira összpontosít. Összevont képzés nincs, ami az összes típusú emelőgépre vonatkozna, pont azért, hogy minden részletet végig lehessen venni.

Aki gépkezelő jogosítványt szeretne birtokolni, annak a választott gépet teljes mértékben ismernie kell és nemcsak elméletben, hanem gyakorlatban is, ugyanis élesben már nincs lehetőség kísérletezgetésre. A Transzportstudium által megszervezett kurzus a rutin megszerzésére is ugyanakkora hangsúlyt fektet, mint a gépek tulajdonságainak ismeretére, így aki itt szerzi meg a gépkezelő jogosítványt, az bármilyen építkezési, rakodási, szállítmányozási munka során megállja a helyét.